Nämä kakkutikkarit ovat ns. raakaleivonnaisia, sillä mitään ei paisteta. Työläitähän nämä ovat mutta vaivan arvoisia!
Kakkutikkarit
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa keksit kulhossa esim. kauhalla painelemalla. Keksit tulisi saada mahdollisimman tasaiseksi niin, ettei isoja keksin paloja jää joukkoon.
- Lisää vaniljatuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
- Pyörittele kakkutikkarimassasta pienehköjä palloja (halkaisija ehkä noin 2,5 cm) ja laita ne lautaselle.
- Kun pallot ovat valmiit, sulata tumma suklaa vesihauteessa taikka alhaisella lämmöllä mikroaaltouunissa välillä sekoittaen.
- Kasta kakkutikkaritikun pää sulaan suklaaseen ja työnnä palloon, ihan pohjaan saakka. Kun kaikissa palloissa on tikku, laita lautanen jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi.
- Sulata valkoinen suklaa (ja tummakin tarvinnee vähän lisäsulatusta) ja koristele kakkutikkarit haluamallasi tavalla suklailla, strösselillä ja nonparelleilla. Laita valmiit tikut johonkin, missä ne pysyvät pystyssä koskettamatta toisiaan.
- Kun kaikki kakkutikkarit ovat valmiit, laita ne jääkaappiin, jossa ne säilyvät tarvittaessa parikin päivää erinomaisina. Tuo kakkutikkarit tarjolle hieman ennen tarjoilua, jotta ne lämpenevät hivenen.