klo 15:03 | 7.1.2015

Vegaaninen caesarsalaatti saa umamia anjoviksen sijaan merilevästä. Miso tuo salaattiin suolaisuutta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + 10 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Misomajoneesi
Ainekset
1
dl
makeuttamatonta soijamaitoa
1
rkl
(dijonin)sinappia
2
tl
vaaleaa misotahnaa
2
tl
kapriksia
2
dl
ruokaöljyä
1/2
sitruunan mehu
1
rkl
merilevähiutaleita (tai 1/2 norilevälevyä)
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Mittaa soijamaito, sinappi, miso ja kaprikset sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi ja lisää öljy ohuena nauhana pienissä erissä. Varmista, että öljy ja soijamaito sekoittuvat kunnolla ennen kuin lisäät öljyä, niin saat tasaisen seoksen. Jatka sekoittamista, kunnes majoneesi paksuuntuu.
- Purista sitruunan mehu joukkoon ja sekoita. Lisää merilevähiutaleet tai murenna norilevä majoneesiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Voit ohentaa soijamajoneesia sekoittamalla joukkoon tilkan kylmää vettä.