Nopea ja helppo sitrusvoipasta on peräisin Napolista.
Vinkki! Lehtipersilja on sitrusvoipastan olennainen raaka-aine. Älä vaihda sitä tavalliseen kähäräpersiljaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min
Helppo
Sitrusvoipasta
Ainesosat
2
(luomu)sitruunaa
1
(luomu)greipin kuori
1
(luomu)appelsiinin kuori
60
g
pehmeää voita
1
ruukku
lehtipersiljaa
3
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
400
g
spagettia
10
basilikanlehteä
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin.
- Pese sitrushedelmät huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori hedelmät ohuelti kuorimaveitsellä ja suikaloi nauhoiksi tai käytä sitrusrautaa. Purista sitruunoista mehu talteen.
- Notkista voi sekoittamalla ja lisää sitruunamehu ohuena nauhana joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se sitruunavoihin.
- Kiehauta vesi ja suola. Laita sitrusten kuoret siivilään, upota siivilä veteen ja keitä 3-4 minuuttia. Ota kuoret pois vedestä, säästä ne ja lisää pasta keitinveteen. Keitä al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna basilika. Valuta pasta ja lisää persiljavoi, basilika ja sitrussuikaleet joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti. Jauha pippuria päälle.
Lue myös: Testasimme trendiruuan - näin sitrusvoipasta syntyy sutjakkaasti!