Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
16:11 | 7.1.2015

Bo ssäm -kana

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Käännä katse Kaukoitään ja kokkaa viikonlopuksi tai arki-illaksi Suomi-ruokien modernit aasialaiset vastineet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + maustuminen
Vaikea

Bo ssäm -kana

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kokonainen (luomu)kana
2
rkl
sokeria
2
rkl
karkeaa suolaa
Lisäksi
2
tl
karkeaa suolaa
2
rkl
fariinisokeria
Lisäksi
pikkelöityjä kasviksia (ks. ohje alla)
kimchiä (ks. ohje alla)
inkivääri-ruohosipulikastiketta (ks. ohje alla)
srirachamajoneesia (ks. ohje alla)
keitettyä riisiä
salaatinlehtiä

Vaiheet

  1. Taputtele kokonainen kana kuivaksi talouspaperilla. Halkaise se rintalastan puolelta ja avaa toisissaan kiinni olevat puolikkaat ”perhoseksi”. Hiero 2 rkl sokeria ja 2 rkl suolaa kanan pintaan. Laita kana uunivuokaan ja peitä tuorekelmulla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
  2. Valmista lisukkeeksi tulevat pikkelöidyt kasvikset ja pikakimchi kanan maustuessa.
  3. Kaada vuokaan kertynyt neste pois. Kypsennä kana 125-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Valele paiston aikana muutaman kerran kanasta irtoavalla nesteellä.
  4. Kun paistoaikaa on jäljellä noin 30 minuuttia, laita riisi kiehumaan ja tee majoneesi ja inkivääri-ruohosipulikastike.
  5. Ota kana pois uunista. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
  6. Irrota liha luista. Laita liha takaisin uunivuokaan. Ripottele 2 tl suolaa ja 2 tl sokeria päälle. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu. Sekoita.
  7. Tarjoa kana salaatinlehdissä. Lisää kääröihin pikkelöityjä kasviksia, inkivääri-ruohosipulikastiketta, srirachamajoneesia ja keitettyä riisiä. Tarjoa kimchin kanssa.  

Pikkelöidyt kasvikset

Ainesosat

4
porkkanaa
300
g
retikkaa
1
pieni kurkku
1
punainen chili
Marinadi
4
valkosipulinkynttä
4 1/2
dl
sokeritonta riisiviinietikkaa
1 1/2
dl
vettä
3
rkl
sokeria
3
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Kuori porkkana ja retikka. Leikkaa kasvikset tulitikunohuiksi suikaleiksi. Laita kukin laji omaan kulhoonsa.
  2. Poista chilistä siemenet ja kanta. Viipaloi chili ja laita se porkkanakulhoon.
  3. Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Yhdistä muut marinadin ainekset ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Jaa seos kasvisten päälle. Peitä tuorekelmulla ja marinoi jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  4. Valuta marinadi pois ja tarjoa kasvikset bo ssäm -kanan kanssa.

(4 annosta, valmistusaika 20 min + 4 t)

Kiireisen kimchi

Ainesosat

500
g
kiinankaalia
2
tl
suolaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
2
tl
hienonnettua inkivääriä
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
tl
kuivattua chiliä lastuina
1
dl
ohutpillistä kevätsipulia hienonnettuna

Vaiheet

  1. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Laita suikaleet siivilään, ripottele suola päälle ja sekoita. Anna maustua siivilässä noin 2 tuntia välillä sekoitellen.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Kaada paahtuneet siemenet pois kuumasta pannusta, etteivät ne pala.
  3. Huuhtele kiinankaali huolellisesti. Puristele ylimääräinen vesi pois.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri mahdollisimman pieneksi. Yhdistä ne kalakastikkeen, etikan ja sokerin kanssa. Lisää chili, ruohosipuli ja seesaminsiemenet joukkoon. Sekoita kaalin kanssa. Anna maustua vähintään 1 tunti.

(3–4 annosta, valmistusaika 10 min + 3 t)

Inkivääri-ruohosipulikastike

Ainesosat

1/2
dl
hienonnettua tuoretta ruohosipulia
1
rkl
raastettua inkivääriä
1/2
dl
rypsiöljyä
1
tl
soijaa
1/2
tl
sherryviinietikkaa

Vaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

(1 dl, valmistusaika 5 min)

Srirachamajoneesi

Ainesosat

1
kananmunankeltuainen
1/3
tl
sormisuolaa
n. 1
tl
sriracha-chiliä tai goghujang-chilitahnaa
1
rkl
limettimehua
3-4
kierrosta valkopippuria myllystä
1 1/2
dl
rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Mittaa keltuainen, mausteet ja limettimehu kulhoon.
  2. Vatkaa seosta koko ajan samalla, kun lisäät öljyä, aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana, kunnes majoneesista tulee paksua ja sakeaa.
  3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

(2 dl, valmistusaika 5 min)

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Bo ssäm
Nyhtökana
kot kot
Kot kot

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini