Pitkään haudutettu chili tuo talvi-iltaan lämpöä.
Chili Heinituulin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
Ruskista lihanpalat pienissä erissä voissa pannulla mausta suolalla ja laita ne uunivuokaan. Lisää uunivuokaan pilkottu sipuli, tomaattimurska, hienonnettu chili ja valkosipuli. Lisää sekaan oman maun mukaan mustapippuria ja kuminaa (sekä suolaa). Kaada sekaan lihalientä, sen verran että lihat peittyvät. Lisää laakerinlehdet ja puolet limen mehusta. Sekoita tasaiseksi ja hauduta uunissa miedolla lämmöllä vähintään 4 tuntia. Sekoita chiliä välillä ja murentele lihapalat, kun ne alkavat murentua. Loppuajaksi vuokaan on hyvä laittaa kansi.
(Valmiissa chilissä suurinosa nesteestä on haihtunut ja liha suorastaan sulaa suussa) Tarkista maku ja sekoita uunista pois ottamisen jälkeen sekaan vielä limemehua (1/2-1 limen mehu). Tarjoa tuoreen ciabattan tai riisin kera. Tällä ohjeella tulee mun makuun sopivan hottia, mutta chilin määrää kannattaa tietysti säätää oman maun mukaan.