Korealaisessa bibimbapissa riisi saa rinnalleen tuoretta kurkkua, suikaloitua porkkanaa ja katkarapuja.
bimbap-katkarapukulhot
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin marinadi sekoittamalla ainekset keskenään.
- Viipaloi sienet kulhoon. Kaada puolet marinadista sienille. Laita loppu marinadi toiseen kulhoon katkarapujen kanssa. Anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Riisin kiehuessa kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Leikkaa myös kurkku tikuiksi. Viipaloi tai lohko retiisit. Huuhtele idut tarvittaessa.
- Valuta sienet, ja paista niitä ja rapuja pannussa tai grillissä 2–4 minuuttia.
- Annostele riisi tarjoilukulhoihin. Asettele kasvikset, sienet ja katkaravut sektoreittain riisin päälle. Peitä foliolla.
- Paista kananmunat öljyssä pannussa. Nosta annosten päälle. Tarjoa heti chilikastikkeen ja soijan kera. Myös kimchi sopii hyvin ruuan lisukkeeksi.
VINKKI Voit valmistaa annoksen myös aiemmin keitetystä riisistä. Paista se silloin rapeaksi öljyssä. Chilistä, soijapavuista ja suolasta tehtyä korealaista gochujangi-tahnaa, myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa ruokakaupoissa, kuten Vii voan Helsingissä.