Ohutkuorinen kinkkupiirakka paistuu tulikuumalla pellillä herkullisen rapeaksi. Piirakan kaveriksi pyöräytetään pikainen punajuuripesto.
Rapea kinkkupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni ja uunipelti kuumenemaan 220 asteeseen.
- Tee pohja. Mittaa vesi, öljy ja suola kulhoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhot nesteeseen pienissä erissä ensin vispaten ja sitten käsin vaivaten.
- Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hyvin ohueksi.
- Valmista täyte. Revi kinkku pieniksi paloiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Ruskista sipulit voissa pannussa kauniin värisiksi.
- Levitä créme fraîche taikinapohjalle. Levitä sipulit ja kinkut päälle.
- Laita piirakka leivinpapereineen kuumennetulle uunipellille ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes pohja on rapea.
- Tee punajuuripesto piirakan kypsyessä. Tarjoa piirakka lämpimänä peston kanssa.
Pikainen punajuuripesto
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta punajuuret. Hienonna basilika. Murskaa valkosipulinkynsi. Laita ainekset kulhoon. Lisää oliiviöljy ja mausteet ja sekoita.