Kana-kookoskeitto
Ainekset
Työvaiheet
Paista valmiiksi marinoidut kanasuikaleet ja siirrä syrjään. Voit myös marinoida suikaleet itse (Marinadi: oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, hunajaa, mustapippuria, suolaa, juustokuminaa, garam masalaa). Pilko perunat, porkkanat ja sipulit (ei tarvitse pipertää, reilummatkin palat kelpaa), laita kattilaan kiehuvaa vettä niin paljon, että vihannekset peittyvät, lisää kasvisliemikuutiot ja anna vihannesten kiehua pehmeiksi, jopa mössöisiksi.
Poista chileistä siemenet, silppua ja lisää keittoon. Lisää myös hyvin hölskytetty kookosmaito, sokeri ja kanasuikaleet.Purista valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Laita pannulle, jossa on tilkka öljyä. Lisää pannulle juustokuminaa, kardemummaa, korianteria ja garam masalaa (sitä enemmän, mitä mausteisempaa haluat - tarkkoja määriä ei ole). Tirisytä mausteita hetki, mutta varo, ettei valkosipuli tai inkivääri pala. Lisää mausteet keittoon.Anna porista n. 10 min. Maista ja lisää suolaa tarpeen vaatiessa. Tarjoa esim. naan-leivän kanssa.
Hyvät kanakeitot kiinnostaa aina! Kiitos ohjeesta, Johanna :)