Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Pastat ja risotot
12:33 | 3.2.2015

Kasvislasagne

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo

Lasagnen valkokastike korvataan tässä reseptissä sitruunalla ja basilikalla maustetulla rahkalla. Rahka mehevöittää lasagnen mutta tuo ruokaan myös proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
55 min + 50 min
Keskivaikea

Kasvislasagne

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
paprikaa
1
munakoiso (300 g)
1 1/2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
200
g
herkkusieniä
1
tl
rosmariinia
1/2
tl
mustapippuria
1
prk
rahkaa (200 g)
1/2
sitruuna
1/4
ruukku
basilikaa
8-10
lasagnelevyä
100
g
juustoraastetta
Tomaattikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jauhettua chiliä
1/2
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Tee tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Jätä kastike kiehumaan hiljalleen 30-40 minuutiksi, mutta sekoita sitä välillä.
  3. Halkaise paprikat neljään lohkoon, poista siemenet ja kanta. Leikkaa munakoiso noin sentin suupaloiksi. Kaada kulhoon 1 rkl öljyä, lisää suola, munakoisoviipaleet ja sekoita.
  4. Lado paprikat pellille leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin. Pane pelti uuniin noin 15 minuutiksi tai siihen asti, että paprikoihin ilmestyy mustia läikkiä. Poista paahdetuista paprikoista kuoret siltä osin kuin ne irtoavat helposti.
  5. Leikkaa sienet viipaleiksi. Kuumenna pannu, lisää öljy ja paista sienet ruskeiksi. Mausta rosmariinilla ja mustapippurilla.
  6. Lusikoi rahka kulhoon. Raasta sitruunan keltainen kuori joukkoon. Purista sekaan myös mehu ja sekoita. Hienonna basilika ja lisää se rahkaan.
  7. Kokoa lasagne. Levitä lasagnevuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta ja aseta sen päälle kerros lasagnelevyjä. Sivele levyille rahkaseosta, lado päälle kasviksia ja sieniä. Jatka kerrosten kasaamista. Jätä rahkaseos ylimmäksi kerrokseksi. Ripottele sille juustoraaste.
  8. Paista lasagne 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
lasagne
kasvislasagne
Vegebaari
Pastatehdas

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Hasselbackan punajuuret

Broilerinmaksanuudelit

Suolakylpykana ja mangoldia

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini