Uppomuna lisää risoton ruokaisuutta ja toimii myös kastikkeena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t + uppomunat 20 min
Keskivaikea
Uppomunat
Ainesosat
4
kananmunaa
n. 3
l
vettä
1
dl
väkiviinietikkaa
Vaiheet
- Mittaa vesi reilun kokoiseen kattilaan. Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää etikka (2 rkl etikkaa/1 l vettä).
- Riko kukin kananmuna omaan pieneen kahvikuppiin. Kun vesi kiehuu poreillen, pyöräytä veteen kauhalla voimakas pyörre. Laske kananmuna kupin avulla varovasti veteen pyörteen keskelle. Voit kerätä valkuaisrippeet varovasti keltuaisen ympärille lusikalla veden pyörrettä mukaillen. Keitä 2–3 minuuttia; keltuainen saa olla löysä.
- Uppomunat pysyvät lämpiminä, kun nostat ne astiaan, jossa on kuumaa vettä (älä lisää tähän veteen etikkaa). Juuri ennen annoksen kokoamista mosta munat reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan hetkeksi.
[ruutu id="1322814"]