
Kunnon pihvi, reilusti valkosipulilla maustetut perunat ja maukas sienimuhennos. Näyttelijä Mikko Kivisen annos on todellinen klassikko.
Naudan sisäfileettä kantarellimuhennoksella ja valkosipuliperunoilla
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin valkosipuliperunat. Kuori ja viipaloi perunat ja paista tulikuumalla pannulla ruskeiksi tilkassa öljyä. Laita uunivuokaan ja paista 225-asteisessa uunissa n. 40 min. Paista sillä välin herkkusienet ruskeiksi ja yhdistä perunoihin, kun ne ovat kypsiä. Lisää runsaasti valkosipulia, jotta Tomikin tykkää ja mausta suolalla maun mukaan.
-
Putsaa kantarellit ja pieni isompia. Silppua sipuli. Kuullota sipuleita ja kanttarelleja voissa, kunnes enin neste on haihtunut ja sipulit ovat pehmenneet. Ripottele päälle ripaus sokeria ja sekoita. Lisää pannuun kerma, kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla.
-
Ota lihapalat huoneen lämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa pinnat ja mausta suolalla. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää voita. Paista pihvit ruskeiksi molemmin puolin ja mausta pippurilla.
-
Tarjoa pihvit valkosipuliperunoiden ja kantarellimuhennoksen kera ja viimeistele lautanen lusikallisella neljän marjan hilloa.