Lämminsavulohesta valmistuu amerikkalaishenkinen chowder, jonka kermaisen muhevan ja silti raikkaan liemen salaisuuksia ovat fenkoli, lehtiselleri ja reilu määrä purjoa.
Savulohichowder
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele ja viipaloi purjo. Laita vihreät viipaleet sivuun. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi selleri ja fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat pienehköiksi paloiksi.
- Kuullota purjon valkoista osaa, fenkoliviipaleita ja valkosipulia kattilassa öljyssä keskilämmöllä noin 3-4 minuuttia. Lisää selleri, perunat ja tomaattipyree. Jatka paistamista hetki. Kaada kasvisliemi joukkoon ja anna keiton porista noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää purjon vihreä osa ja kerma. Anna keiton kiehahtaa. Rouhi mustapippuria joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Leikkaa savukala 4 annospalaksi ja poista nahka. Voit myös paloitella kalan pienemmiksi paloiksi. Laita kalapalat keittolautasille. Annostele keittoa viereen. Koristele tillillä.
Fenkolin lisäys puuttuu reseptistä ja ihan kiva olis tietää paljonko noin painaa pieni fenkoli?
Moi Terttu!
Fenkolit lisätään tuossa kakkoskohdassa. Reseptiä on nyt päivitetty, kiitoksia tarkkaavaisuudesta.
Pieni fenkoli on painoltaan jotakuinkin samaa kokoluokkaa kuin iso sipuli. Ja keitto varmasti onnistuu, vaikka fenkolia olisi vähän reilumminkin :)
T. Teemu/Soppa