Moussakalta maistuva munakoisovuoka valmistuu 10 eurolla.
Vinkki! Munakoison tilalle voi lohkoa kesäkurpitsaa ja perunoiden lomaan porkkanaa.
Munakoisovuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja anna munakoisojen itkettyä.
- Pese perunat puhtaiksi ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Lisää jauheliha kuumalle pannulle muutamaksi minuutiksi. Sekoita joukkoon sipulit ja paprikajauhe. Ruskista liha pannulla. Lisää tomaattimurska, vesi, oregano ja suola. Hauduta kastiketta 10 minuuttia.
- Pyyhi kosteus munakoisojen pinnalta ja leikkaa viipaleet neljään osaan.
- Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, perunaviipaleita ja jauhelihakastiketta, lado päällimmäiseksi viipaloitu mozzarella. Lorauta pinnalle oliiviöljyä.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista haarukalla painamalla, että perunat ovat kypsyneet.
Tehtiin saman tien tupla-annos, maustettiin reilummin ja pippurisekoitusta myös. Juustona oli kaapissa fetaa, hyvin sopi. Herkullinen ruoka! Kypsennysaika oli vartin yli tunnin.
Kiitos ja suositus!