Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Makea leivonta
13:31 | 4.4.2017

Sitruunainen suklaakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Pehmeäpintainen suklaakakku pitää sisällään sitruunaista täytettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15-20 annosta
70 min + kypsennys 50 min + vetäytyminen 2 t
Keskivaikea

Sitruunainen suklaakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
kananmunaa
3
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
dl
mantelijauhetta
3
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 1/2
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
kananmuna
2 1/2
dl
vettä
1
dl
sokeria
3
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 1/2
rkl
vaniljasokeria
50
g
mantelimassaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
ranskankermaa
Kostutus
1
dl
sitruunan mehulla maustettua vettä
Kuorrutus
170
g
taloussuklaata
1 1/2
dl
ranskankermaa

Vaiheet

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 25 cm). Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon varovasti sekoittaen, älä vatkaa.
  2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
  3. Tee sillä aikaa täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Mittaa kuoriraaste, muna, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan ja kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Jäähdytä haaleaksi ja lisää ½ dl sitruunan mehua ja vaniljasokeri. Raasta mantelimassa. Vaahdota kerma ja lisää siihen ranskankerma ja mantelimassa. Sekoita lopuksi sitruunakiisseli vaahdon joukkoon.
  4. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kiinnitä irtopohjavuoka uudelleen ja täytä kakku siihen tekeytymään. Nosta ensimmäinen pohjalevy vuokaan ja kostuta. Lisää puolet sitruunatäytteestä ensimmäiselle pohjalevylle. Tee samoin toinen kerros ja nosta kolmas kakkulevy kanneksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  5. Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyissä jaksoissa (sekoita välillä). Anna suklaan jäähtyä haaleaksi ja sekoita joukkoon ranskankerma.
  6. Poista kakku vuoasta. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pintaan ja reunoille.
  7. Koristele kakku sitruunankuoren suikaleilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
sitruunainen suklaakakku
suklaakakku
Kakku
leivonta
sitruuna
pääsiäinen
Jälkiruuat
Kemut
lasten suosikit
Sokerileipuri

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Tofu-jyväbowl

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini