Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
11:58 | 4.5.2015

Meksikon kvinoapannu

Lisää omaan keittokirjaan
Teemu Leminen on lisännyt 38 reseptiä

Yhden pannun kvinoapaistos on niitä kasvisruokia, jotka jäävät pysyvästi reseptikiertoon yhden kokeilukerran jälkeen.

Vihaan tiskaamista. Siksi yritänkin ainakin arkikokkailuissa suosia sellaisia ruokia, joista tiskiä tulee mahdollisimman vähän. Yhden pannun taktiikka, jossa koko ateria valmistuu yhdessä astiassa, on meillä kova juttu.

Monet hyväksi havaitsemani yhden pannun ruuat tuppaavat olemaan pastoja. Nyt kuitenkin satuin törmäämään tähän meksikolaisen kvinoapannun ohjeeseen, joten päätin heti koeajaa sen, koska olen meksikolaisten makujen suuri fani.

Reseptin houkuttelevuutta lisäsi entisestään se, että kyseessä oli kasvisruoka ja ainesosaluettelon perusteella vielä aika ruokaisakin sellainen. Pidän kovasti kasvisruuista, mutta olen huomannut, että jos kasvisruoka on liian kevyttä, iskee nälkä uudelleen turhan pian syömisen jälkeen.

Meksikolaisen kvinoapannun kohdalla nälkää ei tarvitse pelätä. Kvinoa on jo itsessään aika tuhtia, ja kun siihen sekoittaa mustia papuja ja maissia, vastaa ruoka täyttävyydeltään melkein burritoa. Tosin kvinoalla taitaa olla riisiä paremmat ravintoarvot.

Meksikon kvinoapannu täytti nimensä asettamat odotukset ja maistui meksikolaiselta. Jeera, chili, lime ja korianteri loivat yhdessä sellaisen makupaletin, että korvissa alkoi soida La Cucaracha. Savua korvista ei onneksi noussut, sillä kvinoapannu ei ollut kovin tulista, vaan pikemminkin lämmittävän mausteista.

Alkuperäisessä ohjeessa kypsä kvinoapannu viimeistellään avokadokuutioilla. Oma avokadoni oli pehmentynyt käyttökelvottomaksi, joten lätkäisin paistoksen päälle lusikallisen maustamatonta jogurttia. Se toimikin hyvin ja toi ruokaan pientä kermaisuutta, joka pehmensi tomaatin happoa. Uskon, että avokado olisi ajanut saman asian vallan hyvin.

Meksikolainen kvinoapannu jäänee pysyvästi vakioruokien listalleni. Se likaa valmistuksen aikana vain yhden paistokasarin, melkein kaikkia raaka-aineita voi varastoida kuivakaappiin tai pakastimeen ja lisäksi ruoka maistui hyvältä ja oli valmis alle puolessa tunnissa.

Ei tämä nyt mikään varsinainen fiestaruoka ollut, mutta täytti oivallisesti arki-iltaan iskeneen meksikolaisen ruuan himon.

Jatkoon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
25 min
Helppo

Meksikon kvinoapannu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
miedohko punainen chili
1
tlk
mustia papuja (285 g)
1
tlk
kokonaisia tomaatteja (400 g)
200
g
pakastemaissia
2
dl
kvinoaa
2
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa eli jeeraa
suolaa
pippuria
Lisäksi
1
avokado
limeä
tuoretta korianteria

Vaiheet

  1. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää silputtu chili (poista siemenet) ja murskatut tai raastetut valkosipulinkynnet. Paistele minuutti tai pari.
  2. Lisää pavut, tomaatit liemineen, maissi, kvinoa, vesi ja mausteet. Sekoita hyvin ja pane kansi paistokasarin päälle. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää. Sekoittele välillä.
  3. Kuutioi avokado ja sekoita se kvinoapaistokseen. Mausta limen mehulla ja korianterisilpulla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
pavut
kvinoa
Meksiko
Vege
one pot
30 minuuttia

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lanttugnocchit ja pähkinävoi

Suppispasteijat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini