Nokkoskeitto
Ainekset
Työvaiheet
Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt (kiehautetut, valutetut, hienonnetut) nokkosenlehdet. Sekoita kuumentaen pari min
Ripota pinnalle jauhot. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vatkaten seokseen. Keitä 2 - 3 min. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan.
Lisää sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes tasaista. Lisää suola.
Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä munalohkoja ja paahdettua leipää.
NOKKOSENLEHTIEN KERÄYS JA ESIKÄSITTELY
* Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta.
* Huuhdo nokkoset, poista mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
Huom. Älä tarjoa nokkos- tai pinaattiruokia alle 1-vuotiaille lapsille.