Maarit Rapp on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helppo parsarisotto - klassikko!

Ainekset

1
nippu
vihreää parsaa
4
dl
risottoriisiä (esim. Arborio, Carnaroli)
n. 1,5
litraa
kuumaa, hyvälaatuista kasvislientä
2
kpl
salottisipulia
suolaa
mustapippuria myllystä
2
dl
parmesan-raastetta

Työvaiheet

Kuori parsat ohuelti nupusta lähtien ja leikkaa tai taita tyvestä muutama sentti puista osaa. Pilko parsat.

Kuumenna kasvisliemi valmiiksi erillisessä kattilassa.

Freesaa salottisipulia reilussa lorauksessa oliiviöljyä (reilu = kattilan pohja peittyy). Varo, ettei sipulit pala! Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi muutuu läpinäkymättömäksi. Lisää valkoviini ja kuumenna sekoittaen. 

Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoittaminen on tärkeää, koska se irroittaa riisistä tärkkelystä ja tekee risotosta samettista. Huom! Liemen määrä on viitteellinen.

Lisää kypsymisen loppupuolella (n. 12 - 15 minuutin kuluttua) risottoon pilkotut parsanvarret, mutta nuput vasta aivan loppuvaiheessa.

Tarkista riisin kypsyys välillä, lisää suolaa maun mukaan ja mustapippuria myllystä. Risotto on kypsää, kun riisi on antaa pienen purentavastuksen, mutta ei tartu hampaisiin. Tärkeää on, että risottoa ei kypsennetä liikaa.

Lisää risottoon loppuvaiheessa voi nokareina sekä juuri ennen tarjoilua puolet  parmesanraasteesta. Valmis risotto on koostumukseltaan puuromaista ja valuvaa.

Lisukkeeksi parsarisotolle sopivat esim. paistetut kampasimpukat, kylmäsavulohi tai hyvä ilmakuivattu kinkku.

Muistathan, että parsarisotto ei odota ruokailijoita, vaan ruokailijat odottavat parsarisottoa!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla