Sisiliassa sardiinia, meillä silakkaa. Rullailussa vierähtää hetki, mutta rapsakat vartaat kypsyvät nopeasti.
Sisilialaiset silakkavartaat
Ainekset
Työvaiheet
- Poista silakkafileistä ruodot. Raasta yhden sitruunan kuori ja leikkaa sitruunat ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli ja persilja. Liota rusinoita ja laakerinlehtiä lämpimässä vedessä 20 minuuttia.
- Levitä fileet selkäpuoli alaspäin leikkuulaudalle. Valuta rusinat ja ota laakerinlehdet sivuun.
- Yhdistä kulhossa korppujauhot, pinjansiemenet, liotetut rusinat, valkosipuli, persilja ja sitruunankuori. Sekoita joukkoon oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lusikoi noin 2 rkl täytettä silakkafileen sisään ja kääri rullalle. Pujota rullat liotettuihin varrastikkuihin niin, että lailat väleihin laakerinlehdet ja sitruunansiivut.
- Kypsennä grillissä keskilämmöllä 5–8 minuuttia. Käännä vartaita kerran grillauksen aikana.