Kyllä, jopa tomaattikeiton voi valmistaa grillissä! Ja maku on mahtavan syvä. Voit käyttää keittoon normaalikokoisia tomaatteja, mutta terttutomaateissa on enemmän grillauspintaa, jolloin keitto saa vahvemman maun.
Vinkki: Grillaa myös kaveriksi ruisleipätikkuja: leikkaa pitkästä ruisvuokaleivästä leveitä tikkuja, sivele tikut kevyesti öljyllä ja grillaa rapeiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min + keittäminen 15 min
Helppo
Tuoretomaattikeitto
Ainesosat
1
kg
terttukirsikkatomaatteja
1
sipuli
2
varsisellerin vartta
1
tl
öljyä
1/4
tl
cayennenpippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
sokeria
2
dl
kasvislientä
2
dl
laktoositonta ruokakermaa (10 %)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
ruisvuokaleipää
öljyä
Vaiheet
- Grillaa terttutomaatteja keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.
- Hienonna sipuli ja varsiselleri. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota hienonnettuja kasviksia pari minuuttia. Lisää cayennenpippuri ja tomaattipyree kattilaan ja jatka kuullottamista vielä noin minuutti. Irrota tomaatit tertuistaan ja lisää kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Lisää joukkoon kasvisliemi ja anna keiton hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.