
Tässä alkupala tai brunssiruoka, jota parempaa saat etsiä. The Spotted Pig -ravintolan klassikko on rapeaksi paistettu pekonirulla, jonka sisällä on mausteisen hedelmäinen yllätys: luumu, joka marinoidaan ensin konjakissa ja täytetään sitten viinissä keitetyillä päärynöillä.
Pekonia, luumua ja päärynää eli Devils on Horseback
Ainekset
Työvaiheet
- Laita päärynät ja luumut marinoitumaan jo tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuori ja halkaise päärynät. Koverra siemenkodat lusikalla. Mittaa liemiainekset kattilaan. Lisää päärynät, niin että ne peittyvät. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi höyryää. Keitä, kunnes päärynät ovat napakan pehmeitä, 15–20 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Päärynät säilyvät liemessä jääkaapissa viikon.
- Valmista luumut. Kiehauta vesi ja laita teepussi hautumaan 5 minuutiksi. Ota pussi pois ja anna teen jäähtyä. Lisää konjakki ja luumut. Luumujen pitää olla kokonaan liemessä. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin mehustumaan yön ajaksi.
- Valuta päärynät ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi, jotka mahtuvat luumun sisään. Täytä luumut päärynäpaloilla.
- Mittaa 1/2 dl lientä sekä päärynöistä että luumuista kattilaan. Lisää chilihiutaleet. Hauduta muutama minuutti.
- Kierrä pekonit luumujen ympäri. Kypsennä kääröjä grillissä tai paistinpannussa noin 5 minuuttia eli kunnes pinta on rapea ja pekoni kypsää. Sivele rullia paiston aikana chililiemellä. Laita rullat tarjolle ja sivele loppu liemi pintaan. Viimeistele suolalla.