Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Barry MacNamara KUVA Sami Repo

Tämä maukas vuoka on Taste of Helsinki -festivaalin Suomeen tuoneen Barry McNamaran lohturuokaa. Amerikassa hän valmisti sen turskasta ja savustetusta koljasta. Loistava suomalainen versio taas sisältää kuhaa ja savunieriää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 min + paisto 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kuha-savunieriävuoka

Ainekset

1
pieni sipuli
2
mausteneilikkaa
4-6
kokonaista mustapippuria
1
laakerinlehti
1
l
maitoa
450
g
kuhafileitä
keskikokoinen, savustettu nieriä
6
kovaksikeittetyä kananmunaa
Béchamel-kastike
110
g
voita
3/4
dl
vehnäjauhoja
maustettu maito
5
rkl
silputtua lehtipersiljaa
1/2
tl
muskottipähkinää
suolaa ja valkopippuria maun mukaan
Perunamuusi
n. 700
g
jauhoisia perunoita
50
g
voita
2
tl
suolaa
1-2
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Mittaa sipuli, neilikat, pippurit, laakerinlehti ja maito isoon kasariin tai paistinpannuun. Laita kuhafileet sekaan. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja hämmennä lientä muutama minuutti, kunnes kuha on kypsää.
  2. Nosta kuhafileet lautaselle ja jäähdytä hetki. Pyyhi kaikki mausteet pois kalasta. Murenna kalan liha pienemmiksi paloiksi.
  3. Poista nieriästä nahka ja perkaa kala. Sekoita kuha- ja nieriäpalat yhteen ja levitä ne ison, voidellun uunivuoan pohjalle. Kuori keitetyt kananmunat, leikkaa ne viipaleiksi ja levitä vuokaan kalojen päälle.
  4. Siivilöi maito valkokastiketta varten. Sulata kattilassa 60 g voita. Lisää jauhot ja kypsennä niitä voissa muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää 4 dl mauste-maitoa koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kastiketta sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua. Lisää 4 dl maitoa ja keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes kastike on sakeaa. Kastike on valmista noin 10 minuutissa.
  5. Lisää kastikkeen sekaan lehtipersilja, muskottipähkinä, suolaa ja jauhettua valkopippuria makusi mukaan. Kaada kastike vuokaan kanamunien päälle. Painele lusikalla ”reikiä” paistokseen, jotta kastike pääsee valumaan pohjalle asti.
  6. Valmista perunamuusi. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat siivilässä. Kuumenna 2 dl mauste-maitoa ja voi kattilassa. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää maito-voiseosta, kunnes muusi on pehmeää. Mausta suolalla makusi mukaan.
  7. Levitä tai pursota muusi vuokaan kastikkeen päälle. Laita päälle muutama voinokare ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes perunamuusi on kullanruskeaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Retiiseistä ravistellaan täydellisen raikas lisuke paistetuille kuhafileille ja pehmeälle perunamuusille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kuha ja hölskyretiisit

Ainekset

600
g
kuhaa fileenä
25
g
voita
½
ruukkua timjamia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua valkopippuria
HÖLSKYRETIISIT
1
nippu retiisiä
½
kurkku
1
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hölskyretiisit. Pese ja viipaloi retiisit. Halkaise kurkku. Koverra pois siemenet ja kuutioi kurkku. Lisää kasvikset kannelliseen rasiaan.

  2. Kaada kasvisten päälle etikka, sokeri ja suola. Ravista muutama minuutti.

  3. Poista kuhafileistä ruodot. Viipaloi fileet annospaloiksi.

  4. Sulata voi pannulla. Lisää timjamin oksia voihin hautumaan muutamaksi minuutiksi. Paista kalapaloja yrttivoissa noin 5 minuuttia. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

VINKKI! Tarjoa kuha perunamuusin kanssa.