klo 16:38 | 5.6.2015
Italialainen tuplajuustoburgeri kootaan lyömättömän hyvän parmesaanisämpylän väliin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen
Täydellinen burgeri
Ainekset
600
g
naudan jauhelihaa (rasvaa mielellään yli 10%)
1 1/2
tl
suolaa
salaattia (esim. Romaine)
2
palloa (250 g) puhvelinmaitomozzarellaa
Työvaiheet
- Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Muotoile neljäksi pihviksi. Anna pihvien olla huoneenlämmössä kypsennykseen asti.
- Pese ja kuivaa salaatti.
- Valuta mozzarellat hyvin talouspaperin päällä ja revi kumpikin pallo kuuteen osaan.
- Kypsennä pihvit kuumassa grillissä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.
- Halkaise parmesaanisämpylät ja laita ne grilliin leikkuupinta alaspäin lämpenemään hetkeksi.
- Sivele sämpylän pohja ja kansi persiljapestolla. Täytä sämpylät salaatilla, pihvillä, mozzarellalla, tomaatti-sipulisalsalla ja valuta noin ruokalusikallinen persiljapestoa täytteiden päälle.
Tomaatti-sipulisalsa
Ainekset
2
isoa tomaattia
1
punainen kesäsipuli varsineen
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Työvaiheet
- Kalttaa tomaatit, eli kuori kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Irrota kuori, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha.
- Hienonna sipuli ja yhdistä tomaattiin. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja sokerilla.
Persiljapesto
Ainekset
1
ruukkua persiljaa
1
valkosipulinkynsi
1 1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Laita kaikki aineet korkeaan, kapeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.
Parmesaanisämpylät
Ainekset
3
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
dl
oliiviöljyä
1 1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
1
tl
suolaa
n. 7
dl
vehnäjauhoja (00-jauhettuja tai durum)
1/2
dl
maitoa voiteluun
1/2
dl
parmesaanijuustoa raasteena pinnalle
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, öljy, juustoraaste ja suola.
- Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä noin 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia.
- Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä palat sämpylöiksi. Kohota pellillä 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista uunissa 12 min. Voitele sämpylät uudestaan maidolla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka paistamista 2 minuuttia.