
Italialainen tuplajuustoburgeri kootaan lyömättömän hyvän parmesaanisämpylän väliin.
Täydellinen burgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Muotoile neljäksi pihviksi. Anna pihvien olla huoneenlämmössä kypsennykseen asti.
- Pese ja kuivaa salaatti.
- Valuta mozzarellat hyvin talouspaperin päällä ja revi kumpikin pallo kuuteen osaan.
- Kypsennä pihvit kuumassa grillissä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.
- Halkaise parmesaanisämpylät ja laita ne grilliin leikkuupinta alaspäin lämpenemään hetkeksi.
- Sivele sämpylän pohja ja kansi persiljapestolla. Täytä sämpylät salaatilla, pihvillä, mozzarellalla, tomaatti-sipulisalsalla ja valuta noin ruokalusikallinen persiljapestoa täytteiden päälle.
Tomaatti-sipulisalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Kalttaa tomaatit, eli kuori kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Irrota kuori, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha.
- Hienonna sipuli ja yhdistä tomaattiin. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja sokerilla.
Persiljapesto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kaikki aineet korkeaan, kapeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.
Parmesaanisämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, öljy, juustoraaste ja suola.
- Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä noin 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia.
- Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä palat sämpylöiksi. Kohota pellillä 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista uunissa 12 min. Voitele sämpylät uudestaan maidolla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka paistamista 2 minuuttia.