Uskomattoman kuohkea jälkiruoka maistuu kirpeiltä puolukoilta ja makealta vaniljalta. Metsäretkeltä mukaan poimitut puolukat pääsevät oikeuksiinsa, kun ne sekoitetaan vaahdotetun hapatetun kerman ja valkuaisvaahdon joukkoon.
Puolukka-vaniljavaahto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon runsaaseen kylmään veteen.
- Soseuta sauvasekoittimella 2 dl puolukoita sokerin kanssa. Säästä loput puolukat viimeistelyyn.
- Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi niin, että vatkaimesta jää selkeät kuviot.
- Puolita vaniljatanko, leikkaa se halki pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Vatkaa siemenet kerman joukkoon.
- Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja liuota siihen pehmenneet, kuivaksi puristetut liivatelehdet haarukalla sekoittaen.
- Sekoita puolukat kermavaahdon joukkoon ja kaada heti perään liivate ohuena nauhana reippaasti kauhalla sekoittaen.
- Nostele valkuaisvaahtoa kauhalla puolukkaseoksen joukkoon kahdessa erässä. Älä sekoita liian voimakkaasti, jotteivät ilmakuplat hajoa.
- Annostele annoskulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Vaahto säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele puolukoilla ja marenkimurskalla.
Tämä oli ihan älyttömän hyvvää