11:27 | 20.8.2017
Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri
Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40
Helppo
Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri
Ainesosat
500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.
- Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.
- Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.
- Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.
- Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle.
- Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.
Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.