Hodari-illassa jokainen saa koota omanlaisen hot dogin. Hodareissa tärkeintä on herkulliset tilpehöörit. Pekoni karamelisoidaan sipulin kera herkulliseksi hillokkeeksi ja tulinen, itse tehty tomaattikastike on parempaa kuin ketsuppi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hodari-illan kastikkeet - Pekonihilloke ja tulinen tomaattikastike

Ainekset

Pekonihilloke
170
g
pekonia
5
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
1/2
dl
vaahterasiirappia
1/2
dl
omenaviinietikkaa
1
Knorr ”Fond Du Chef ” lihaliemi -annosfondi
1
dl
vettä
3
rkl
fariinisokeria
Tulinen tomaattikastike
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
ruokosokeria
2
rkl
tomaattipyreetä
500
g
tomaattimurskaa
1
Knorr ”Fond Du Chef” kanaliemi -annosfondi
1/2
dl
omenaviinietikkaa
6
valkosipulinkynttä murskattuna
1
tl
cayennepippuria
1/2
tl
suolaa
1
tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)

Työvaiheet

  • Valmista pekonihilloke. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Levitä pekoniviipaleet leivinpaperille päälle pellille ja nosta uuniin paahtumaan 15 minuutiksi, kunnes pekonit ovat rapeita. Nosta pekonit talouspaperille ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä pois.
  • Kaada pellille jäänyt rasva paksupohjaiseen kattilaan. Hienonna jäähtyneet pekonit muruiksi.
  • Hienonna salottisipulit. Hienonna valkosipulin kynnet. Liota lihaliemi-annosfondi mikrossa yhteen desilitraan vettä.
  • Kuumenna pekonin rasva paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota salottisipulit siinä. Lisää kattilaan loput ainekset, viimeiseksi lihaliemi ja pekonimuru.
  • Anna seoksen kiehua keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes hillo on paksuhkoa ja kiiltävää. Hilloke on parasta seuraavana päivänä. Se säilyy jääkaapissa tiiviissä astiassa viikon ajan.
  • Valmista tulinen tomaattikastike.
  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja anna sen sulaa, jopa hieman karamelisoitua. Lisää tomaattipyree ja anna sen hieman paistua.
  • Lisää loput ainekset ja anna kiehua ilman kantta noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja kaada kannelliseen purkkiin. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Itse tehty chili-valkosipulitahna on tavattoman koukuttavaa! Varaudu tekemään pian uusi satsi. Tämä herkku sopii nimittäin melkein ruokaan kuin ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 4 dl valmista tahnaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chili-valkosipulitahna

Ainekset

3
dl
keskivahvoja chilejä
5
valkosipulinkynttä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
(2
tl
sichuaninpippuria)
4
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Käytä suojakäsineitä, kun käsittelet chilejä. Pese chilit huolellisesti haalealla vedellä. Poista kannat ja viipaloi chilit. (Voit poistaa siemenet halutessasi.) Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.

  2. Laita chilit, valkosipulit, etikka, sokeri ja suola monitoimikoneen kulhoon ja soseuta hienoksi.

  3. Laita chiliseos pinnoitetulle pannulle. Jos käytät sichuaninpippureita, lisää ne. Kaada pannulle puolet öljystä. Paista keskilämmöllä koko ajan sekoitellen 9–10 minuuttia, kunnes seos on muuttunut paksuksi chilitahnaksi. Seoksen lämpötilan tulisi olla 85 astetta.

  4. Jaa tahna puhdistettuihin kuumennettuihin purkkeihin. Kuumenna loput öljystä pannussa ja kaada purkkeihin chilitahnan päälle. Sulje tiiviisti kannella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin. Chili-valkosipulitahna säilyy jääkaapissa noin 3 kuukautta.

Vinkki Jos et halua tahnasta voimakkaan makuista, valitse mietoja chilejä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Rosmariinilla ja sitruunalla maustettu marinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Sekoita marinadi kulhossa, lisää maustamattomat broilerinleikkeet ja anna maustua viileässä ainakin muutama tunti ennen grillausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariini-sitruunamarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna rosmariininlehdet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.

Vinkki Rosmariini-sitruunamarinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Se riittää 600–800 g:lle broilerinrintafileitä tai -paistileikkeitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
On vaikea keksiä ruokaa, joka olisi muuntuvaisempi kuin pyttipannu. Kun jääkaapista löytyy eilisiä perunoita, on jo pitkällä. Vegaaninen nduja antaa pyttikseen hyvän makutujauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen nduja-pyttipannu

Ainekset

1
l
keitettyjä varhaisperunoita
noin ½
l (200 g)
herneenpalkoja
2
kesäsipulia varsineen
180
g
revittyä tofua tai tofupaloja
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
rypsiöljyä
VEGAANINEN NDUJA
12
aurinkokuivattua tomaattia
2–3
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3
valkosipulinkynttä
1–2
Chiliä
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
(vaaleaa) siirappia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vegaaninen nduja. Laita aurinkokuivatut tomaatit ja öljy sauvasekoittimen myllyyn. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Paloittele myös chili ja poista siemenet halutessasi. Lisää valkosipulit, chilit, savupaprikajauhe, etikka ja siirappi joukkoon. Soseuta sileäksi. Lisää tomaattien öljyä tarvittaessa.
  2. Paloittele keitetyt perunat ja riivi herneet. Suikaloi sipulit ja hienonna varret.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä ensin tofut. Siirrä syrjään ja lisää perunat. Paista välillä käännellen, kunnes perunat ovat saaneet väriä.
  4. Lisää suikaloidut sipulit, herneet ja haluamasi määrä ndujaa. Laita tofut takaisin pannulle ja paista noin minuutti.
  5. Ripottele pinnalle sipulinvarret ja mausta mustapippurilla. Koristele halutessasi rucolalla.