Vegaaninen ruskeakastike on vegeversio klassikkosta. Sen valmistamiseen tarvitsen vähän malttia ja vain muutaman raaka-aineen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2-4
20 min
Helppo
Vegaaninen ruskeakastike
Ainesosat
2
rkl
(40 g) margariinia
½
dl
vehnäjauhoja
3
dl
vettä
2
dl
kaurakermaa
1
tl
sinappia
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Sulata margariini pannulla. Lisää jauhot ja sekoita. Anna jauhojen paahtua paistinpannulla keskilämmöllä kunnolla ruskeiksi samalla sekoitellen. Tarkkaile, etteivät jauhot pääse kärähtämään ja alenna tarvittaessa lämpöä. Ruskistumiseen menee 7–10 minuuttia. Kun pannulta nousee hyvä paahteinen tuoksu, jauhot ovat hyvin ruskistuneet.
- Lisää vesi ja kaurakerma ja sekoita samalla kierrevispilällä, jotta kastike ei paakkunnu. Anna kiehahtaa ja keitä 1–3 minuuttia keskilämmöllä ilman kantta, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta samalla sinapilla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Vinkki! Varoi kastiketta mausteilla, kuten savupaprikalla tai chilikastikkeella.