Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Lasse Lecklin

Härkiksestä ja sienistä pyöräytetyt vegaaniset lihapullat ovat niin helppo tehdä, että aikaa kuluu vain puoli tuntia. Niiden kanssa valmistetaan vegaaninen ruskeakastike. 

Herkulliset vegaaniset pyörykät eivät enää nykyään tarkoita pelkkiä falafeleja, vaan vaihtoehdoksi on tullut monia kasviproteiineja, joista saa todella hyviä ”lihapullia”.

Nämä tiiviit ja maukkaat vegepullat tehdään härkiksestä. Joukkoon lisätään herkkusieniä, jotka antavat vegepulliin makua ja kosteutta. Pullat maustetaan yksinkertaisesti sipulilla, valkosipulilla ja soijakastikkeella.

Valmistus on helppoa. Sienet ja sipulit hienonnetaan ja niihin paistetaan pannulla kaunis väri. Tämän jälkeen sieni-sipulisekoitus ja härkis ajetaan monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Taikinasta pyöritellään sopivan kokoisia pullia, jotka vielä paistetaan pannulla pinnaltaan rapeiksi.

Täältä löydät ruskean kastikkeen ohjeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-sienipyörykät

Ainekset

1
pkt
härkistä
100
g
herkkusieniä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

1. Puhdista herkkusienistä multa. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna sienet ja sipulit.

2. Kuumenna öljy pannussa kuumaksi ja lisää sienet. Anna ruskistua, mutta älä sekoita usein, jotta nesteet pysyvät sisällä. Kun sienet ovat ruskistuneet, vähennä lämpöä ja lisää sipulit. Kuullota. Lisää soijakastike ja anna sen keittyä pois.

3. Laita paistetut kasvikset, pippuri ja härkis sauvasekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Soseuta tasaiseksi massaksi.

4. Pyöritä pyöryköiksi kostutetuin käsin. Paista kahdessa erässä pannulla.

(Ohjetta on korjattu 15.9.2021 poistamalla erikseen lisätty suola.)

 

Kommentit (10)

Vierailija

Paljonko tulee härkistä? En löydä sitä tuolta ainesosien listalta. Ohje näyttää aivan ihanalta, pitää kokeilla ensi tilassa!

Vierailija

Korjatkaa ohje

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, hyvä kun huomasitte. Nyt ohje korjattu. Härkistä tulee 1 paketti.

Vierailija

Voikohan näihin käyttää suomalaisia pakastettuja sieniä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Esikäsiteltyjä metsäsieniä voi käyttää yhtä hyvin!

Vierailija

Miksiköhän pyörykkäni eivät pysy hyvin kasassa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Tämä ohje perustuu siihen että ainekset soseutetaan hyvin tasaiseksi massaksi. Rouheiseksi jätetty seos ei sellaisenaan pysy kasassa. Voisiko tästä olla kyse?

Vierailija

Soseutin todella hyvin massan kyllä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Harmillista. Kuulostaa siis siltä, että massassa ei ole ollut riittävästi kosteutta. Jos näin käy, neste- tai öljytilkan lisääminen saattaa auttaa ja pyörittely mahdollisimman tiiviiksi palloiksi.

Vierailija

Asia selvä. Täytyykin testata ensi kerralla. Olivat kyllä niin hyviä! Oli myös ihana yllätys, että tänne vastattiin usean vuoden jälkeen julkaisusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.