10:26 | 26.10.2017
Yhden astian vegelasagne
Hus hävikille! Kuvausruokien jämistä syntynyt lasagneohje on klassikkoruuan riisuttu versio, joka osoittaa, että lasagne toimii ilman kastikkeiden keittelyäkin. Halpaa, nopeaa ja hyvää!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo
Yhden astian vegelasagne
Ainesosat
1/2
pkt
lasagnelevyjä
1
iso
munakoiso
1
tlk (500 g)
tomaattimurskaa
200
g
juustoraastetta (esim. Emmental)
1-2
tl
suolaa
1/2-1
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
rypsiöljyä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä kerros tomaattimurskaa nelikulmaisen vuoan pohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta, suolaa ja pippuria. Asettele kerros lasagne-levyjä päälle. Levitä uusi kerros tomaattimurskaa ja juustoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele munakoisoviipaleet täytteen päälle ja pirskota niille öljyä. Lisää kerroksia, kunnes tomaattimurska ja munakoisot on käytetty. Tärkeintä täyttämisessä on, että lasagnelevyt ovat toiselta puolelta kosketuksissa tomaattimurskan kanssa. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustoa.
- Kypsennä lasagnea uunissa 30 minuuttia. Tarkkaile lasagnen pintaa ja peitä foliolla tai leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.