Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
13:12 | 1.11.2017

Sami Yaffan ahventacot

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Meeri Koutaniemi KUVA Sami Repo

Meksiko ja kotimainen järvikala törmäävät rokkari Sami Yaffan raikkaissa ahventacoissa. Ne yksi ovat Yaffan ja hänen puolisonsa Meeri Koutaniemen lempiruuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea

Sami Yaffan ahventacot

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4-6
ahvenfileetä (yht. 400-500 g)
1
rkl
tacomaustetta
Marinadi
1/2
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1/2
chilipalkoa
1
dl
kookoskermaa
Salsa
3
tomaattia
1/2
punasipulia
1
tuore chili
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
(pakaste)maissia
125
g
manchego-juustoa
12
pientä maissitortillaa
öljyä tai voita paistamiseen
Tarjoiluun
guacamolea
tuoretta korianteria

Vaiheet

  1. Tee ahvenille marinadi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna myös chili. Sekoita punasipuli, valkosipuli, chili ja kookoskerma yhteen. Laita kalafileet kannelliseen rasiaan, kaada marinadi päälle ja siirrä kalat maustumaan jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.
  2. Valmista salsa. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili ja poista hedelmän sisällä olevat siemenet mikäli haluat salsasta vähemmän tulista. Hienonna chili. Yhdistä tomaatit, sipuli ja chili kulhossa ja mausta seos sitruunamehulla ja suolalla. Jätä salsa odottamaan.
  3. Paista maissia öljyssä kuumassa pannussa 5 minuuttia, kunnes jyvät saavat kunnolla väriä pintaansa. Mausta maissi suolalla ja siirrä odottamaan.
  4. Ripottele tacomauste ahvenfileille ja paista niitä öljyssä tai voissa kuumassa pannussa noin 1 minuutti molemmin puolin. Leikkaa tai murra kypsät kalafileet pienemmiksi paloiksi ja siirrä odottamaan.
  5. Leikkaa tai höylää juusto viipaleiksi ja nosta viipaleet tortilloille. Kuumenna tortilloja öljyssä kuumassa pannussa juustopuoli ylöspäin, kunnes juusto sulaa. Jaa kypsät kalat lämpimien tortillojen päälle, lisää maissia, salsaa ja guacamolea täytteeksi. Koristele täytetyt tacot tuoreella korianterilla. Tarjoa heti.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
tacot
ahventacot
Kalatacot
Arjen nopeat
30 minuuttia
Kemut
päivän katiska
kala

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini