Misotahna antaa vorschmackiin umamin makua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + haudutus 2 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Suppilovahverovorschmack
Ainekset
1
l
(400 g) suppilovahveroita
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
voita tai öljyä
2
dl
soijarouhetta
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
kasvislientä
2
rkl
misotahnaa
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
timjamia
1
tl
mustapippuria
Lisäksi
4-6
uuniperunaa
1
prk
(120 g) smetanaa
2
etikkapunajuurta
2
suolakurkkua
1
punasipuli
Työvaiheet
- Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja kuutioi sipulit ja hienonna valkosipulit.
- Sulata voi kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa. Ruskista sipuleita ja valkosipulia 5 minuuttia. Lisää sienet ja paista kuumassa pannussa 5 minuuttia niin, että sienistä irtoava neste haihtuu. Lisää soijarouhe, tomaattipyree ja jauhot. Paista 3 minuuttia. Lisää kasvisliemi, misotahna ja soijakastike. Anna seoksen kiehahtaa ja mausta timjamilla ja mustapippurilla.
- Siirrä seos uunivuokaan. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja tee sen keskelle reikä (Ø 2 cm). Paina leivinpaperi tiiviisti kanneksi seoksen päälle. Hauduta 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana ja lisää hieman vettä tarvittaessa.
- Kypsennä uuniperunat folioon käärittyinä uunissa samaan aikaan vorschmackin kanssa.
- Tarjoa suppilovahverovorschmack uuniperunan päällä smetanan kera. Lisukkeiksi sopivat myös kuutioidun punajuuret, suolakurkkusiivut ja hienonnettu punasipuli.