Ranskalaiset tuulihatut eli eclairit ovat näpertelyä rakastavan leipurin unelma.
Pistaasi-matchatäyte ja -kuorrute
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori pistaasipähkinät. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
- Halkaise eclaire-leivonnaiset. Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja matchatee. Lisää sitruunanmehua tai vettä vähitellen kunnes saat notkean seoksen. Lusikoi tai pursota seos leivosten kansille. Käytä 1/2–1 dl pistaasirouhetta koristeluun. Anna kuorrutteen kovettua huoneenlämmössä vähintään 1 tunti.
- Pyöräytä loput pähkinät monitoimikoneessa jauheeksi. Sekoita pistaasijauhe vaniljakiisseliin. Lisää joukkoon lemoncurd, jota saa jäädä sattumiksi. Pursota täyte leivospohjille. Nosta kannetpäälle.
VINKKI Voit maustaa täytteen myös pelkällä matchateellä lisäämällä 1 ½ rkl matchajauhetta vaniljakiisseliin. Jauhetta myydään aasialaisissa kaupoissa.
(30 min + kuorrutteen kovettuminen 1 t)