Ranskalaiset tuulihatut eli eclairit ovat näpertelyä rakastavan leipurin unelma.
Laventeli-tuorejuustotäyte ja sitruunakuorrute
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise eclair-leivonnaiset. Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja sitruunanmehu jäykäksi tahnaksi ja notkista se lemoncurdilla. Lusikoi kuorrute leivosten kansille ja ripottele nonparelleja tailaventelinkukkia päälle. Anna kovettua huoneenlämmössä vähintään 1 tunti.
- Mittaa laventeli ja ½ dl kermaa kattilaan, keitä 2 minuuttia ja anna jäähtyä 15–20 minuuttia.
- Sekoita laventelikerma tuorejuustoon.
- Vaahdota loppu kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Yhdistä se ja laventelikermalla notkistettu tuorejuusto. Siivilöi tomusokeri vaahtoon.
- Painele mustikat lusikalla tiheän siivilän läpi. Sekoita mehu laventeli-juustovaahtoon.
(40 min + jäähdytys 20 min + kuorrutteen kovettuminen 1 t)