
Helppoa, halpaa ja vegaanista! Kun manteleita keittää, ne pehmenevät ihanasti ja tekevät parsakaalikeiton rakenteesta kermaisen kuohkean.
Parsakaali-mantelikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Pese parsakaali, irrottele nuput ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kuori ja paloittele peruna.
- Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää parsakaalit, perunat ja mantelit. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
- Soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada keitto takaisin kattilaan ja pidä lämpimänä.
- Valmista yrttiöljy. Mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Valuta yrttiöljyä keittoannoksen päälle. Tarjoile lisäksi täysjyväleipää.
Erinomainen maku, mutta nestettä oli liikaa