Voit maustaa lempeän murekkeen hieman tulisemmaksi lisäämällä taikinaan chiliä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 45 min
Vaikeustaso
Helppo
Pähkinä-kikhernemureke
Ainekset
2
tlk (à 300 g) säilöttyjä käyttövalmiita kikherneitä
1½
dl
säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa
1
dl
ketsuppia
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
savupaprikaa
2
dl
pankojauhoa
2
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
rosmariininoksaa
Vaahterasiirappiporkkanat
600
g
(väri)porkkanoita
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
1
prk (50 g/35 g)
kapriksia
100
g
mantelilastuja
1-2
tl
öljyä
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja ota liemi talteen. Huuhtele kikherneet.
- Soseuta kikherneet tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää kikherneliemi, soija, tomaattipyree, ketsuppi, savupaprika ja pankojauho. Soseuta tasaiseksi ja siirrä seos kulhoon.
- Kuori porkkanat ja valkosipulit. Raasta porkkanat. Pyöräytä porkkana, valkosipuli ja saksanpähkinät tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi.
- Yhdistä kikherne- ja porkkanaseokset. Lisää öljy ja sekoita taikinaksi. Kaada mureketaikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (vet. 1 l) ja kypsennä uunin alatasolla 50–60 minuuttia.
- Jos tarjoat lisänä vaahterasiirappiporkkanoita, kypsennä ne samalla.
- Anna murekkeen vetäytyä 5 minuuttia. Kumoa se tarjoiluvadille ja hienonna päälle runsaasti lehtipersiljaa ja rosmariinia.
- Valmista vaahterasiirappiporkkanat. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pese ja halkaise porkkanat ja levitä ne uunivuokaan. Yhdistä oliiviöljy ja siirappi. Valuta seos porkkanoille. Paahda porkkanoita uunissa noin 20 minuuttia.
- Valuta kaprikset. Paista niitä ja mantelilastuja öljyssä, kunnes mantelit ruskistuvat hieman.
- Levitä kapris-manteliseos porkkanoille ja tarjoa porkkanat kikhernemurekkeen kanssa.