Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tahmean ja rapean ankan mausteena on aromikasta kiinalaista viismaustetta. Rapea seesamikurkku ja paksoikaali raikastavat kokonaisuuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aasialainen ankka

Ainekset

2
ankanrintaa
1
rkl
viismaustetta
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
2
valkosipulinkynttä
n. 3
cm:n pala
inkivääriä
4
rkl
hoisinkastiketta
2
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
srirachakastiketta
1
tl
soijaa
Lisäksi
jasminriisiä
Seesamikurkut
1
kurkku
1
tl
sormisuolaa
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
soijaa
2
tl
vaaleita seesaminsiemeniä
1
tl
sokeria
1/2
tl
seesamiöljyä
Inkivääri-chilipaksoi
4
pienehköä paksoita
1
valkosipulinkynsi
n. 3
cm:n pala
inkivääriä
1
miedohko chilipalko
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Laita kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja kiehauta.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee ankan rasvaan vinoviiltoja veitsellä. Hiero ankanrinnat kauttaaltaan viismausteella, suolalla ja pippurilla. Laita ankat rasvapuoli alaspäin kylmään valurautapannuun. Lämmitä pannu keskilämmölle. Paista rintoja noin 5 minuuttia rasvapuolelta. Käännä rinnat. Lusikoi reilu puolet kastikkeesta niiden päälle. Työnnä paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan.
  3. Kypsennä rintoja uunissa muutaman kerran kääntäen, kunnes mittari osoittaa 58 astetta, noin 20 minuuttia. Tällöin liha on mediumia.
  4. Valmista seesamikurkut. Huuhtaise kurkku ja kuori se raidalliseksi. Nuiji kurkkua esimerkiksi lihanuijalla, kunnes sen pinta hajoaa. Leikkaa kurkku noin 2 cm:n paloiksi. Laita palat siivilään ja siivilä kulhon päälle. Ripottele kurkuille suolaa. Laita jääkaappiin kastikkeen tekemisen ajaksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä kastikkeen aineet kulhossa. Huuhtaise kurkut ja sekoita ne kastikkeen joukkoon.
  5. Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Ota ankanrinnat uunista. Peitä foliolla ja anna levätä 10 minuuttia.
  7. Tee sillä aikaa inkivääri-chilipaksoi valmiiksi.Leikkaa paksoista kova kanta pois. Irrota, huuhtaise ja kuivaa lehdet. Leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi chili. Kuullotavalkosipulia, inkivääriä ja chiliä vokissa muutama minuutti. Lisää paksoi ja paista noin minuutti. Lisää soija, etikka, seesamiöljy ja sokeri. Sekoita hyvin.
  8. Viipaloi ankanrinnat. Valuta loppu kastike päälle. Tarjoa seesamikurkkujen, paksoin ja riisin kanssa.

VINKKI Viismaustetta myydään aasialaisia elintarvikkeita myyvissä liikkeissä. Mauste sisältää kanelia, anista, neilikkaa, fenkolia ja aavistuksen katajanmarjamaista ja anismaista sechuaninpippuria. Jälkimmäistä valmistaa Santa Maria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1179 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 317 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 317 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.