Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapeaa pekonia uunipaahdetuissa perunoissa ja appelsiinimarmeladia kalkkunan pinnassa. Maista ja vaikutu syvästi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min + perunat 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinikalkkuna

Ainekset

n. 1
kg
kalkkunanrintaa
1-2
rkl
öljyö
1-2
rkl
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
appelsiinimarmeladia
1
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijonsinappia
2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
1 1/2
dl
kanalientä
1 1/2
dl
valkoviiniä
2
rosmariininoksaa
3
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
voita
(maissitärkkelystä)
Lisäksi
800
g
vihreää parsaa
3
rkl
voita
1
valkosipulinkynsi
Pekoni-provoloneperunat
1
kg
jauhoisia perunoita
4
viipaletta
pekonia
100
g
Provolone-juustoa
100
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
valkopippuria
4
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kypsennä ensin lisukkeeksi tulevat pekoni-provoloneperunat kokonaisina uunissa (ks. ohje). Jatka perunoiden valmistamista sillä aikaa, kun kalkkunanrinta on uunissa.
  2. Paista kalkkunaan kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Laita kalkkuna uunivuokaan. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se kalkkunan paksuimpaan kohtaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna rosmariininlehdet. Sekoita valkosipuli, rosmariini, marmeladi, siirappi ja sinappi keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero seos kalkkunan pintaan.
  3. Säädä uuni 175 asteeseen. Paista kalkkunaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 70 astetta.
  4. Valmista parsat kalkkunan kypsyessä. Katkaise puumaiset kannat. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 5 minuuttia. Siirrä parsat kylmään veteen odottamaan. Jatka perunoiden valmistamista.
  5. Kun kalkkuna on kypsä, ota se uunista ja laita folion alle 10 minuutiksi.
  6. Kuutioi pekoni ja paista se kypsäksi pannussa. Kuutioi juusto. Sulata voi. Sekoita ne keskenään. Kuori kypsät perunat kuumina ja survo ne rouheaksi. Lisää pekonijuustoseos survokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele puhdas uunivuoka. Laita perunaseos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
  7. Tee kastike. Valmista kanaliemi. Kiehauta kanaliemi, viini, rosmariini ja puristettu appelsiinimehu kattilassa. Sekoita voi joukkoon. Jos haluat tanakampaa kastiketta, suurusta maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
  8. Viipaloi rintafilee. Pyöräytä parsat lämpimiksi pannussa voin ja viipaloidun valkosipulin kanssa. Tarjoa provoloneperunoiden kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1179 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1179 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 317 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.