Rapeaa pekonia uunipaahdetuissa perunoissa ja appelsiinimarmeladia kalkkunan pinnassa. Maista ja vaikutu syvästi!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1 t 20 min + perunat 1 t
Keskivaikea
Appelsiinikalkkuna
Ainesosat
n. 1
kg
kalkkunanrintaa
1-2
rkl
öljyö
1-2
rkl
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
appelsiinimarmeladia
1
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijonsinappia
2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
1 1/2
dl
kanalientä
1 1/2
dl
valkoviiniä
2
rosmariininoksaa
3
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
voita
(maissitärkkelystä)
Lisäksi
800
g
vihreää parsaa
3
rkl
voita
1
valkosipulinkynsi
Pekoni-provoloneperunat
1
kg
jauhoisia perunoita
4
viipaletta
pekonia
100
g
Provolone-juustoa
100
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
valkopippuria
4
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Vaiheet
- Kypsennä ensin lisukkeeksi tulevat pekoni-provoloneperunat kokonaisina uunissa (ks. ohje). Jatka perunoiden valmistamista sillä aikaa, kun kalkkunanrinta on uunissa.
- Paista kalkkunaan kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Laita kalkkuna uunivuokaan. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se kalkkunan paksuimpaan kohtaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna rosmariininlehdet. Sekoita valkosipuli, rosmariini, marmeladi, siirappi ja sinappi keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero seos kalkkunan pintaan.
- Säädä uuni 175 asteeseen. Paista kalkkunaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 70 astetta.
- Valmista parsat kalkkunan kypsyessä. Katkaise puumaiset kannat. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 5 minuuttia. Siirrä parsat kylmään veteen odottamaan. Jatka perunoiden valmistamista.
- Kun kalkkuna on kypsä, ota se uunista ja laita folion alle 10 minuutiksi.
- Kuutioi pekoni ja paista se kypsäksi pannussa. Kuutioi juusto. Sulata voi. Sekoita ne keskenään. Kuori kypsät perunat kuumina ja survo ne rouheaksi. Lisää pekonijuustoseos survokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele puhdas uunivuoka. Laita perunaseos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
- Tee kastike. Valmista kanaliemi. Kiehauta kanaliemi, viini, rosmariini ja puristettu appelsiinimehu kattilassa. Sekoita voi joukkoon. Jos haluat tanakampaa kastiketta, suurusta maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Viipaloi rintafilee. Pyöräytä parsat lämpimiksi pannussa voin ja viipaloidun valkosipulin kanssa. Tarjoa provoloneperunoiden kera.