8:00 | 27.5.2018
Ylikypsä karitsa, parsat ja suklaa-punaviinikastike
Suklaan ja punaviinin ystävyys miellyttää myös parsaa ja pitkään haudutettua karitsalihaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min + haudutus 4 t
Keskivaikea
Ylikypsä karitsa, parsat ja suklaa-punaviinikastike
Ainesosat
600
g
karitsan niskaa tai entrecôtea
3
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
rkl
ruokokidesokeria
2
tl
suolaa
1
ruukku
timjamia
1
dl
punaviiniä
5
dl
vettä
Suklaa-punaviinikastike
1
dl
karitsan haudutuslientä
1
dl
punaviiniä
1
dl
demi glace -kastikepohjaa
50
g
voita
50
g
tummaa suklaata
Keitetyt parsat
20
vihreää tai valkoista parsaa
1
tl
öljyä
1/2
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuumenna uuni 120 asteeseen. Laita lihat uunivuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise sitruuna. Lisää ne vuokaan lihojen joukkoon. Mausta lihat sokerilla, suolalla ja timjaminoksilla. Lisää 5 dl vettä ja 1 dl viiniä. Peitä astia foliolla ja laita uuniin. Anna lihojen hautua uunissa ainakin 4 tuntia tai kunnes liha on ylikypsää ja pehmeää. Anna lihojen jäähtyä liemessään.
- Siivilöi 1 d haudutuslientä kastiketta varten. Mittaa haudutusliemi, 1 dl viiniä ja kastikepohja kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes kastike on keittynyt hieman kasaan. Lisää voi ja tumma suklaa kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä. Voit lisätä vielä suklaata, mikäli haluat suklaisemman kastikkeen.
- Jos haluat, paista lihoihin kaunis väri pannussa.
- Kuori parsanvarret ja katkaise parsan alaosasta puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja 1 minuutti suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Siirrä parsat keittiöpyyhkeen päälle, taputtele kuiviksi ja laita lautaselle. Mausta öljyllä ja suolalla.