Marenkiherkku on gluteeniton jälkkäri.
Pähkinä-marenkitorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna pannu ja paahda pähkinärouhe kuivalla pannulla. Varo polttamasta. Siirrä syrjään jäähtymään.
- Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan joukkoon.
- Kääntele pähkinärouhe marenkimassan joukkoon.
- Yhdistä tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi lopuksi marengin joukkoon.
- Levitä marenkimassa uunipellille leivinpaperin päälle. Huomaa, että marenki leviää hieman kypsyessään.
- Paista kakkupohjaa 175 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.
- Vaahdota kerma, vaniljasokeri ja tomusokeri. Levitä vähän ennen tarjoilua kakkupohjan päälle.
- Pilko persikat ja mansikat. Levitä kerman päälle.
- Ripottele kakun päälle kookoshiutaleita tai -lastuja sekä raastettu maitosuklaa.