Banh mi -kääröt
Ainekset
Työvaiheet
Ota ulkofileepala huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.
Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi perunankuorimaveitsellä tai julienne-veitsellä. Suikaloi kurkku ohuiksi lastuiksi. Sekoita riisiviinietikka, vesi, sokeri ja ripaus suolaa kulhossa. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut nesteen joukkoon. Lisää porkkana- ja kurkkusuikaleet. Anna maustua vähintään vartin.
Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää ulkofile. Paista 3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Kääräisee folioon viideksi minuutiksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleen kulhoon ja sekoita joukkoon Hoi Sin -kastike.
Suikaloi punasalaatti. Sekoita ranskankerma ja majoneesi ja voitele seoksella tortillaletut. Jätät loput seoksesta banh min viimeistelyyn. Lado letuille salaattia, ulkofileetä, liemestä valutettuja marinoituja kasviksista ja runsaasti hienonnettuja yrttejä. Lusikoi täytteen päälle vielä nokare ranskankerman ja majoneesin sekoitusta. Kääräisee rullalle ja nauti heti.
HS Mesta n:o 9, 10.3.2016, s. 17.