Kevyt alkupala, kotimaisia perinteitä kunnioittaen
Vinkin, punajuuren ja kylmäsavulohen yhdistämisestä sain kaimaltani J. Kolmoselta, joka ehdotti rosollin paistamista ja tarjoilemisesta kylmäsavukalan kanssa. Fiksasin rosollista hieman toisenlaisen version.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
60
Helppo
Kylmäsavukala-punajuuri-porkkana alkupala
Ainesosat
100
g
punajuuria
100
g
porkkanaa
100
g
kylmäsavukalaa
20
g
mätiä
10
g
Puna- tai salottisipulia
10
g
sinihome juustoa
4
g
parmesaani juustoa
voita
suolaa
pippuria
tilliä
saaristolaisleipää
Vaiheet
Keitetään punajuuret (40min) ja porkkanat(20min), erikseen.
Kun ne ovat jäähtyneet, kuoritaan ne ja paloitellaan. Tein niistä aika ohuita lohkoja. Paistetaan lohkot voissa ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Kasaillaan annos.
Alimmaiseksi punajuuri ja porkkanat. Sitten Aurajuusto ja ohueksi leikatut sipulirenkaat. Sitten kylmäsavukala ja mäti, parmesaanilastut ja tillin pätkä.
Lautaselle mukaan puolikas siivu voilla voideltua saaristolaisleipää.