Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
15:47 | 22.3.2016

Dipattavat lammasvartaat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Karitsasta tehdyt kebakot paistetaan meheviksi voissa, jonka maustaa rosmariini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Dipattavat lammasvartaat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
lampaan tai karitsan paistijauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
Paistamiseen
2
rkl
voita
2
oksaa
tuoretta rosmariinia
lisäksi varrastikkuja

Vaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös rosmariini.
  2. Sekoita vartaiden aineet kulhossa. Ota taikinasta runsaan ruokalusikallisen kokoisia paloja ja muotoile ne kostutetuin käsin soikeiksi lihapyöryköiksi. Työnnä varrastikut pyöryköihin.
  3. Kuumenna voi suuressa paistinpannussa. Lisää rosmariininoksat ja paista niitä noin 1 minuutti, jotta voi maustuu. Lisää vartaat pannuun ja paista niitä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Paista vartaat muutamassa erässä. Tarjoa manteliripotteen ja appelsiinijogurtin kanssa.

Appelsiinijogurtti

Ainesosat

1/2
(luomu)appelsiinin kuori ja mehu
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
tahinia (seesaminsiementahnaa)
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista hedelmästä mehu.
  2. Sekoita appelsiinijogurtin aineet keskenään.

Manteliripote

Ainesosat

2
dl
kuorellisia manteleita
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Rouhi mantelit veitsellä.
  2. Paahda mantelirouhetta kuivassa kuumassa pannussa 2–3 minuuttia tai kunnes rouhe on vaaleanruskeaa. Lisää kori-anterinsiemenet ja jatka paah-tamista vielä noin puoli minuuttia.
  3. Ota pannu liedeltä. Sekoita suola rouheeseen.
Tilaa Glorian ruoka & viini
lammasvartaat
dipattavat lammasvartaat
appelsiinijogurtti
manteliripote
Touch of Taste: Liharuoat
Pihvi & BBQ
etno
jauhelihakierre
pääsiäinen

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Tofu-jyväbowl

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini