Soppakokki Antti Lukkari valmistaa Soppa365-tv:ssä karitsankaretta ja kevätkasviksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskivaikea
Kevätkasvikset
Ainesosat
1
kuorittu palsternakka
4
pientä kuorittua porkkanaa
200
g
vihreitä kasviksia, esim. ruusukaalia tai parsaa
2
varsisellerin vartta
1
dl
valkoviiniä tai omenamehua
suolaa
mustapippuria
(hunajaa)
voita paistamiseen
Vaiheet
- Puhdista ja pilko kasvikset suupaloiksi. Paista kaikki muut paitsi varsisellerit pannulla rypsiöljyssä kunnes saavat väriä: aloita palsternakalla ja porkkanalla, jotka kypsyvät pisimpään.
- Lisää viini tai omenamehu, ja anna kiehahtaa (1-2 min) mutta jätä juurekset hieman napakoiksi. Lisää varsisellerit. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit makeuttaa kasviksia kevyesti hunajalla.