Kun takatalvi iskee kapuloita kevään rattaisiin, on aika keitellä kattilallinen inkiväärin lämmön vangitsevaa keittoa!
Keitto valmistetaan uunipaahdetusta bataatista, joten se on aikaavievämpi, kuin tavallinen sosekeitto. Kunhan ainekset saa uuniin ja pataan, niin keitto valmistuu kuitenkin melkein itsestään, ja lopputulos palkitsee!
Keiton voi pakastaa. Säilyy myös jääkaapissa useamman päivän.
Sopii myös vegaaniseen ruokavalioon, kso. ohjeet.
Uunibataatti-inkiväärikeitto
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 200-asteiseksi, levitä bataatinpalat ja omenalohkot suurelle uunipellille, ja pirskottele ne oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pehmeäksi n. 40-45 minuuttia.
Sillä aikaa kuumenna kookosöljy suuressa padassa/kattilassa, lisää sipulit ja kuullota keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää korianterinsiemenet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
Lisää pataan inkivääri, kookosmaito, kasvisliemi ja ripaus suolaa ja pippuria, ja keittele hissukseen.
Uunissa pehmenneet bataatti- ja omenalohkot lisätään varovaisesti pataan, ja annetaan vielä hautua viitisen minuuttia.
Nosta kattila levyltä, ja aja keitto sileäksi sauvasekoittimella.
Viimeistele annos pyöräyttämällä keiton pinnalle kreikkalaista jogurttia. Täysin vegaanisen saat annoksesta, kun vaihdat jogurtin soijapohjaiseen valmisteeseen!