Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Nyt saa leikkiä ruualla! Punakaali värjää riisinuudelit sinisiksi – ja vaaleanpunaisiksi, jos lorautat keitinveteen myös sitruunaa. Rullien täytteeseen syntyy uudenlainen makuelämys mangon ja pähkinän yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vietnamilaiset sateenkaarirullat

Ainekset

1
pkt (135 g)
riisipaperia
Värjätyt nuudelit
300
g
punakaalia
1
pkt (225 g)
riisivermisellinuudeleita
1
l
vettä
1
rkl
limetti- tai sitruunamehua
Täytteet
300
g
mangokuutioita (pakaste)
500
g
bataattia
1
rkl
öljyä
1
ripaus
suolaa
2
dl
cashewpähkinöitä
1/2
dl
seesaminsiemeniä
1
ruukku
korianteria
1/2
chili
1
raitajuuri
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
minttua
1
dl
rapeita ituja tai versoja
Maapähkinäkastike
1/2
dl
maapähkinävoita
1/2
dl
vettä
1/4
dl
hoisinkastiketta
1
rkl
(japanilaista) soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Sulata täytteeseen tulevat mangokuutiot pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Tee värjätyt nuudelit. Puolita punakaalipala ja jaa nuudelit kahteen osaan. Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää yksi punakaalipala ja puolet nuudeleista. Keitä nuudeleita noin 2 minuuttia. Ota nuudelit kattilasta kulhoon pastakauhalla tai puikoilla, mutta jätä vesi kattilaan. Purista limetin tai sitruunan mehu veteen ja sekoita kunnes neste muuttuu sinisestä vaaleanpunaiseksi. Lisää loput nuudelit ja anna kiehua 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja siirrä nuudelit toiseen kulhoon.
  4. Pese tai kuori bataatti ja leikkaa se pitkiksi, noin sentin paksuisiksi tikuiksi. Levitä bataatit pellille, valuta öljy ja ripota suola päälle ja kypsennä uunissa pehmeiksi, noin 20 minuuttia.
  5. Paahda cashewpähkinät kuivassa pannussa kauttaaltaan kauniin ruskeiksi, noin 1 minuutti. Kaada pähkinät pois pannusta, etteivät ne pala. Paahda samoin seesaminsiemenet.
  6. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita ne mangokuutioiden joukkoon.
  7. Leikkaa raitajuuri ohuiksi viipaleiksi tai tikuiksi. Suikaloi kypsentämätön punakaalipala.
  8. Sekoita kastikkeen aineet keskenään haarukalla. Laita kastike sivuun odottamaan.
  9. Täytä suuri kulho vedellä. Kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan noin 10 sekunniksi veteen. Laita pehmennyt paperi varovasti lautaselle. Lisää haluamiasi täytteitä riisipaperin keskelle. Taita paperin reunat täytteen päälle ja rullaa nyytti tiukaksi. Valmiit rullat tarttuvat helposti toisiinsa eli asettele ne lautaselle hieman irti toisistaan. Tarjoa rullat maapähkinäkastikkeen kanssa.

Vinkki Käytä isoja riisipapereita, jolloin rullien kääriminen on helpompaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Käyttövalmiit purkkipavut on kerrassaan loistava keksintö. Ne tuovat sosekeittoon rutkasti hyvää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-valkopapukeitto

Ainekset

1
(400 g)
parsakaali
1
prk (280 g)
valkoisia papuja
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
rkl
yrttimausteseosta
SIEMEN-PERSILJAPESTO
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
auringonkukansiemeniä
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin siemenpesto murskaamalla kaikki ainekset isossa huhmaressa rouheiseksi kastikkeeksi. Voit myös surauttaa seoksen sauvasekoittimella, mutta älä soseuta pestoa täysin sileäksi.

  2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paloiksi. Valuta ja huuhtele pavut säilöntäliemestä.

  3. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot, yrttimausteseos, parsakaalit ja pavut. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää.

  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile keiton kanssa siemen-persiljapestoa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.