
Ruisreikäleipä on kuin tehty grillattavaksi. Isoa, halkaistua leipäkiekkoa on helppo siirrellä grillissä, pohja paahtuu ihanan rapeaksi eikä päälle tarvita kuin pari täytettä. Tillipesto ja mozzarella tekevät leivästä herkullista haukattavaa. Tarjoa leivät iltapalana tai grillaa äkilliseen nälkään.
Grillattu ruisreikäleipä ja tilli-hernepesto
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin tilli-hernepesto. Huuhdo tilli ja leikkaa se monitoimikoneen kulhoon tai teholeikkuriin. Lisää herneet, siemenet, juusto ja mausteet. Hienonna. Lisää öljy ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
- Halkaise reikäleipä. Sivele puolikkaat tilli-hernepestolla. Säästä halutessasi vähän pestoa viimeistelyyn. Revi päälle mozzarellajuusto. Ripottele herneet juustopalojen lomaan.
- Paahda leipää grillissä 10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja juusto pehmeä. Voit myös paahtaa leivän 225-asteisessa uunissa.
- Ohenna jäljelle jäänyttä pestoa halutessasi hieman sitruunamehulla tai öljyllä. Valuta se juustojen päälle ja leikkaa leipä paloiksi. Ripottele päälle reilusti herneitä, tilliä ja sitruunankuoriraastetta.