Nopea salaatti valmistuu grillissä nopeasti. Makea persikka ja suolainen kinkku ovat kesän ihanin makupari.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Grillattu persikka-parmankinkkusalaatti
Ainesosat
1
l
vihreää salaattia (esim. tammenlehvää ja romainea)
4
kypsää persikkaa
1
rkl
oliiviöljyä
8
isoa salvianlehteä
8
siivua
parmankinkkua
250
g
puhvelinmaitomozzarellaa (mozzarella di bufala)
2
rkl
suolattomia pistaasipähkinöitä
Kastike
3/4
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
1
tl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
- Huuhdo ja valuta salaatti. Puolita persikat ja poista kivet. Sivele persikoiden leikkuupinnat öljyllä.
- Grillaa persikoita keskilämmöllä ensin leikkuupinta alaspäin 2 minuuttia. Käännä persikat ja aseta yksi salvianlehti puolikkaan päälle. Jatka grillaamista vielä 2 minuuttia.
- Asettele salaatti, persikanpuolikkaat ja parmankinkkusiivut tarjoiluvadille. Revi mozzarellapallot paloiksi ja lisää ne salaattiin.
- Rouhi pistaasipähkinät ja ripottele ne salaattiin. Valuta kastike salaatin pinnalle.