Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Burgerit ja hodarit
Leivonta
Suolainen leivonta
16:29 | 12.6.2018

Hampurilaissämpylät

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Riikka Kaila KUVA Anna Huovinen

Saat mehevät hampurilaissämpylät, kun lorautat taikinaan kunnolla öljyä. Parmesaani antaa sämpylöille makua ja rapsakan pinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
18 kpl
30 min + 1 t 45 min kohotus ja paistaminen

Hampurilaissämpylät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
dl
maitoa
1
dl
vettä
50
g
hiivaa
2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sokeria
2
tl
suolaa
noin 15
dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
1
muna
1
rkl
maitoa
50
g
parmesaania

Vaiheet

  1. Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja liuota sekoitellen. Sekoita joukkoon öljy, sokeri, suola ja vähitellen jauhoja. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
  2. Anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa se 18 palaan. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipelleille. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Sekoita muna ja maito lasissa. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Voitele sämpylät munaseoksella ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.
  5. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Anna sämpylöiden jäähtyä.
  6. Halkaise sämpylät ja paahda niitä ennen täyttämistä grillissä tai uunissa 200 asteessa noin viisi minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
grillaus

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini