auliilia on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

LOHIPIIRAKKA

Ainekset

Pohja
100
g
voita tai margariinia
2
dl
tummaa gluteenitonta jauhoseosta
½
dl
perunasosejauhetta
1
rkl
Dansukker Muscovadosiirappia
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
vettä
Täyte
150
g
kylmäsavustettua lohta
1
dl
jokiravunpyrstöjä
½
dl
tilliä tai ruohosipulia silputtuna
100
g
juustoraastetta
2
munaa
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
ripaus chili- tai cayennepippuria

Työvaiheet

Mittaa huoneenlämpöinen rasva kulhoon ja lisää joukkoon gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, siirappi, leivinjauhe ja suola. Nypi keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Painele taikina pitkänmalliseen piirasvuokaan tai halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Asettele pinnalle kylmäsavulohta, jokiravunpyrstöjä ja silputtua tilliä tai ruohosipulia. Mittaa kulhoon juustoraaste, munat, kerma ja ripaus chilipippuria. Sekoita ja kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Vinkki!

Mikäli voit valmistaa piiraan ilman ruokarajoitteita, kokeile spelttijauhoja! Ne eivät kuitenkaan sovellu gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla