
Sitruunalla maustettu siika on klassikkoruoka, joka saa uuden kaverin verigreippi-fenkolisalaatista.
Uunisiika, tilliöljy ja fenkoli-verigreippisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmistele ensin muusi ja fenkoli-verigreippisalaatti (ks. ohjeet alla).
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia.
- Kalojen kypsyessä laita tilli tehosekoittimeen ja lisää melkein kaikki öljy. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä.
- Pirskottele kalojen päälle sitruunamehua. Lusikoi päälle tilliöljy. Tarjoa fenkoli-greippisalaatin ja muusin kanssa.
Puikulaperunamuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Laita perunakattila takaisin liedelle, että kaikki kosteus haihtuu perunoista.
- Lämmitä kerma-maitoseos omassa kattilassaan.
- Murskaa perunat. Lisää ensin voi. Lisää sitten kerma-maito vähitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lisää tarvittaessa enemmän maitoa, jos muusi tuntuu liian tanakalta.
Fenkoli-verigreippisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja valuta etikkaa. Anna maustua 5 minuuttia. Mausta lopuksi hunajalla ja pippurilla.
- Leikkaa fenkolit terävällä veitsellä tai mandoliinilla ohuenohuiksi viipaleiksi. Leikkaa verigreipistä tai -appelsiineista kuoret pois ja viipaloi hedelmäliha.
- Paahda manteleita kuumassa, kuivassa pannussa hetki. Pidä mantelit liikkeessä, että ne eivät pala. Rouhi veitsellä.
- Sekoita sipuli, fenkoli ja kalvottomat greippiviipaleet.Viimeistele manteleilla ja öljyllä.