Kotikokki_9 on lisännyt 28 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pepperoni pizza

Ainekset

Pizzapohja neljälle:
20
g
tuorehiiva /7g kuivahiiva
3.5
dl
vesi
0.5
tl
fariinisokeri /sokeri
2
rkl
Oliiviöljy
415
g
pizzajauho
Kastike:
160
g
Tomaattisose
1.6
dl
vesi
0.5
tl
suola
1.5
rkl
Oregano
Täyte
100
g
pepperoni siivuja
200
g
mozzarella juusto

Työvaiheet

Valmista ensin pizzapohja:

1. Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen 37°C veteen tai kuivahiiva hieman kädenlämpöistä lämpimämpään 42°C veteen. Lisää myös sokeri ja anna tekeytyä n. 10 minuuttia.

2.Lisää oliiviöljy ja jauhot. Taikina on tässä vaiheessa todella tahmeaa.

3.Ripottele pöydälle jauhoja ja vaivaa taikina sopivaksi. Voit lisätä jauhoja tarvittaessa, mutta pyri lisäämään mahdollisimman vähän jauhoja.

4.Anna kohota n. 1 tunti.

5. Ripottele pöydälle jauhoja ja jaa taikina paloiksi, joista muotoile palloja. Kaulitse palloista pizzalevyjä tai painele sormin suoraan leivinpaperille pizzalevyiksi. Voit myös paistaa pizzat uuninkestävällä pannulla, jonka laitat uuniin. Pannun avulla pizzapohjasta tulee mielestäni rapeampi pohjasta.

Valmista kastike sillä aikaa kun pizzapohja kohoaa:

Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita. Laita pizzapohjien päälle.

Pizzan kokoaminen:

1. Revi mozzarella juustosta siivuja. Ripottele ne pizzapohjien päälle. Lisää myös pepperoni siivuja haluamasi määrä.

2.220°C 7-11min koosta riippuen. Pizza on valmis kun pizzan päällä oleva juusto on saanut väriä. Voit tarkistaa kypsyyden myös pizzan pohjasta, jos se on saanut hieman väriä niin pizza on valmis.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla